Karakter

De dogo argentino blijft heel lang speels, is altijd vrolijk en vriendelijk naar mensen. Een dogo mag nooit agressief zijn maar kan wel dominant gedrag vertonen naar andere diersoorten toe. Als jager is hij slim, dapper, onvermoeibaar en ijzersterk. De Argentijnse dog zoekt een sterk contact op naar mensen toe. Hij ligt niet aan je voeten maar letterlijk op je voeten! Hij is een betrouwbare waker van zijn familie en is altijd geïnteresseerd in familieactiviteiten. Hij houdt ervan de gasten van zijn familie uitbundig te ontvangen.

Hij is vriendelijk en voorzichtig met kinderen. Een zachte bank of een leuk plekje in huis kan de dogo uren rustig houden. Ze zijn proper en hun vacht heeft weinig verzorging nodig. Trainen is leuk voor de dogo. Hij reageert zeer goed op positieve training. Hij houdt ervan om te werken voor zijn baasje. Let wel, de dogo is en blijft een jachthond ; zorg er dus voor dat zijn aandacht bij jou blijft en niet bij de interessante geuren in zijn omgeving.

De dogo is makkelijk te trainen, leert snel, maar geraakt soms verveeld door teveel herhaling. Het  is een gevoelige, intelligente hond. Hij heeft een strenge consequente opvoeding nodig enerzijds, maar anderzijds ook een positieve opvoeding met veel geduld en beloningen. Het is heel belangrijk uw dogo de juiste opvoeding te geven en dat kan alleen maar door veel met uw hond bezig te zijn en vooral een goede interactie met uw hond te hebben.

Een dogo argentino is een unieke hond, maar is geen hond voor iedereen. Een basis honden psychologie, met andere woorden, weten hoe een hond denkt is voor een beginnende hondeneigenaar zeker verreist.  Ze hebben veel beweging nodig. Zijn jachtinstict gecombineerd met zijn immense kracht en intelligent karakter kan misschien wat veel zijn voor een minder ervaren hondeneigenaar,  maar met de juiste mentaliteit van het baasje is de Argentijnse dog een hond zoals je nog nooit hebt gehad.