Adoptie

Het gebeurt jammer genoeg regelmatig dat  een dogo argentino een nieuwe thuis zoekt. Wij proberen zowel via onze kennel als onze dogo argentino vereniging te helpen om een geschikte thuis te vinden voor deze honden. Wij kunnen zelf geen honden opvangen of begeleiden maar houden ons vooral bezig met het in contact brengen van eigenaars en geinteresseerden in de adoptie.  Wij hopen om via deze weg toch ook ons steentje bij te dragen zodat zo weinig mogelijk dogo’s in de  asielen terecht komen. Momenteel zoeken we een nieuwe thuis voor de volgende hond: 

Sol De Furioso de Casador

Onze Sol is 3 jaar oud en we zoeken voor haar een geschikte familie.  Sol is ontzettend lief naar mensen en vooral naar kinderen en puppies. Met volwassen honden gaat het soms minder goed. Sol vindt het geweldig om rustig aan de leiband te wandelen en vooral dan haar neus te gebruiken tijdens de wandeling. Ze haalt niet uit naar andere honden. Sol is een fantastische hond maar ook ééntje die heel eigenwijs kan zijn. De reden dat we voor Sol een nieuwe thuis zoeken is dat ze niet meer overeenkomt met een ander teefje in onze kennel. De adoptie is niet dringend, ze heeft het hier prima maar naar de toekomst toe zoeken we wel een goede thuis voor haar. 

Mila Del Dogueros. 

Onze Mila is met haar 5 jaar op een leeftijd gekomen waar ze rustig mag genieten van haar pensioen. Mila is een prachtige dogo argentino en de zus van Losada. Het is een teefje dat  ons hart heeft gestolen, we zijn dan ook op zoek naar een perfecte match of Mila blijft gewoon bij ons. De adoptie is dus zeker niet dringend.  De reden dat we Mila in adoptie zetten is gewoon omdat ze er bij wil zijn. In onze kennel hebben wij een beurtrol voor onze honden. Voor de jonge honden maakt dit niet zo veel uit maar je merkt wel dat de oudere honden er liever gewoon altijd willen bij zijn. Zo ook onze Mila. Het is een gevoelige en superlieve hond, maar zoals het een echte dogo argentino beaamt weet ze wel perfect wat ze wil en vooral wat ze niet wil. We zijn op zoek naar een gezin zonder andere huisdieren of kinderen. Een gezin waar ze s’avonds lekker mee voor de bank kan liggen en die haar actief mee in het gezinsleven betrekt.